CARTIERELE ORASULUI

In zilele noastre Deva este formata din 10 cartiere:

 • Cartier Sarmis - este situat in partea centrala a orasului si cuprinde o serie de institutii: Casa de Cultura, Institutul de Cercetari si Proiectari, Spitalul Judetean, Hotel Sarmis, Magazinul Artima si Ulpia Shopping Center.
 • Cartier Zarand - format din trei unitati urbanistice: Gojdu, Marasti si Dorobanti. In acest cartier se gaseste Sala Sporturilor, Biserica Baptista, doua stranduri, noul sediul al Politiei Municipiului Deva, etc.
 • Cartier Dacia - situat in partea sudica a orasului, format din doua unitati urbanistice: Dacia si Balcescu. Aici se gasesc: Policlinica Teritoriala, Scoala Generala "Eminescu-Petofi”, Colegiul National “Transilvania”si liceul “ Sigismund Toduta”
 • Cartier Bejan - situat in sud-vestul orasului, format din doua unitati urbanistice: Bejan si Minerul. Aceasta zona cuprinde: Trident Shopping Center, magazinul MAXXA, Scoala Generala “Andrei Muresanu”, Scoala Generala “Octavian Goga”, liceele Traian, Dragomir Hurmuzescu, Horea, Grigore Moisil, Ion Mincu, precum si Politia Judeteana si Unitatea Militara.
 • Cartier Calugareni - amplasat in partea vestica a localitatii este format din unitatile urbanistice Mihai Eminescu si Eroilor. Este compus din locuinte individuale.
 • Cartier Aurel Vlaicu - este situat in nordul orasului si cuprinde unitatile Livezi si Cetate. Este compus din locuinte individuale.
 • Cartier Horea - este format din trei unitati urbanistice: Decebal, Progresul si Viile Noi. Aici se gasesc: parcul orasului, Stadionul Cetate, Catedrala Ortodoxa "Sfantul Nicolae", Prefectura, Consiliul Judetean, Biblioteca Ovid Densusianu,Universitatea Ecologica, Liceul cu Program Sportiv, Manastirea Franciscana, Scoala Generala “Lucian Blaga” si Gara orasului Deva.In zona Garii Deva se gasesc supermagazinul BILLA si supermarketul SPAR. Cartierul este compus din locuinte individuale.
 • Cartier Matei Corvin - situat in nordul cartierului Horea,aici se gaseste Baia Sarata. Este compus din locuinte individuale.
 • Cartier Mures - situat in nord-estul orasului, dincolo de calea ferata. Este compus din locuinte individuale.
 • Cartier Santuhalm - amplasat in sudul orasului, este separat de oras printr- un teren agricol, folosit mai ales pentru pomicultura si legumicultura. Este compus din locuinte individuale. La iesirea din oras inspre Santuhalm s-au construit si dat in folosinta hypermarketul REAL
  si magazinul PRAKTIKER.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ziarulhunedoreanului1servushunedoara1mesagerul1glasulhunedoarei1accentmedia1hunedoaramea1
gazetareplica1hunedoaraplus1hunedoaralibera1hunedoaratv1kapitaltv1