ica2La 82 de ani, Florian Carpaci din Deva, cunoscut sub numele de ICA, face o demonstratie de "contorsiune plastica".
In perioada comunista ICA dadea spectacole de circ (iluzionism, fachirism) la Casa de Cultura, pe stadion, in sala Teatrului Arta sau pur si simplu pe scene improvizate in aer liber, spre bucuria copiilor si uimirea tuturor celor care il priveau.Deoarece comunistii nu acceptau utilizarea termenului Yoga, exercitiile lui ICA erau numite "contorsiuni plastice".
Pe vremea aceea nu existau sponsori asa ca ICA isi finanta din veniturile proprii spectacolele. A fost prieten si coleg de spectacole cu regretatul arhitect si actor de comedie Liviu Oros și a avut ocazia să lucreze alături de Florin Piersic și mulți alți actori celebri.
Locuieste si acum intr-un apartament modest de la parterul unui bloc din cartierul Dacia din Deva, iar in zona verde din fata apartamentului a amenajat un mic parc pentru copii. Acolo, împovărat de lipsuri şi de grijile cotidiene îşi împarte singurătatea şi ultima sa bucăţică de pâine, cu pisica lui, Tuţa. Atunci când nu mai are cu ce să cumpere mâncare, Florian Cârpaci e nevoit să facă un gest umilitor, să iasă la colţ de stradă, unde apelează la mila trecătorilor. “Nu oblig pe nimeni să-mi dea bani. Dar oamenii mă cunosc și mă ajută. Am o pensie mică și apelez la mila devenilor pentru a putea să-mi cumnpăr o bucată de pâine. 

blocica
Locuinta lui Ica in cartierul Dacia

Pentru mine și pentru pisica mea Tuța”, spune cu smerenie nea Ică.
Nenorocirile lui Florin Cârpaci au început de când avea 13 ani. “Am mers pe Dealul Cetăţii, de-aici, de la Deva. Am găsit o grenadă. Copil prost, nu ştiam ce e aia, şi-am tras de inel. Mi-a explodat în faţă. Numai Dumnezeu m-a scăpat atunci cu viaţă. Mai târziu m-am angajat măturător apoi am ajuns circar”, povestește nea Ică.

In clipul de mai jos, ICA ofera un spectacol impresionant la "Romanii au talent"

A impresionat juriul cu talentul lui. “Voi lucra in fata dumneavoastra un numar foarte interesant la etatea mea”, i-a atentionat batranul pe membrii juriului si pe spectatori.

ziarulhunedoreanului1servushunedoara1mesagerul1glasulhunedoarei1accentmedia1hunedoaramea1
gazetareplica1hunedoaraplus1hunedoaralibera1hunedoaratv1kapitaltv1