sumeg1

Cetatea Sümeg asemanare frapanta cu Cetatea Devei

Stiati ca Cetatea Devei nu e unica in ceea ce priveste aspectul? In Ungaria, Cetatea din Sümeg ridicata in sec. XIV, pare o copie fidela a Cetatii Deva.
Cetatea din Sümeg, ridicată pe Muntele Cetăţii la o altitudine de 270 m, este una din cele mai întinse şi mai bine conservate din Ungaria. Muzeul ei găzduieşte o expoziţie de istoria cetăţii şi sunt instalate aici o cameră de tortură, un panoptic, iar în curte se desfăşoară jocurile de cetate, care amintesc de turnirurile cavalereşti. În acest centru spiritual catolic din secolul al XVIII-lea s-au construit clădiri bisericeşti de o frumuseţe deosebită: palatul episcopal (piaţa Szent István nr. 10) biserica franciscanilor - loc de pelerinaj (piaţa Szent István nr. 7), şi biserica parohială romano-catolică (str. Biró Márton), a căror pereţi sunt acoperite de frescele lui F.A. Maulbertsch.

copiacetatii1

Hotel Wellness Kapitany a fost construit într-o zonă istorică, chiar sub Cetatea Sumeg. Împrejurimile plăcute şi liniştite care înconjoară clădirea îi ajută pe oaspeţi nu numai cu odihna, dar şi cu o excursie în trecut, transportându-i într-o atmosferă medievală. Hotelul de patru stele stă la dispoziţia călătorilor cu 75 de camere familiale şi superior, echipamenul lor incluzând televizor, minibar, telefon, legătură Internet, precum şi uscător de păr şi halat de baie. Secţia wellness a hotelului, decorată în stil oriental, are piscină pentru înot, bazin modern de wellness, bazin pentru copii, jacuzzi, piscină în aer liber (care funcţionează din mai până în octombrie), saună finlandeză şi infra, baie de aburi, aromacabină, diferite masaje, precum şi o sală de antrenamente echipată cu aparatură modernă cardio, care stă la dispoziţia iubitorilor de vacanţe active. Oaspeţii pot participa la jocuri cavalereşti istorice şi la ospăţuri medievale. Atmosfera istorică este completată de colecţia internaţională de săbii ale Donmului Kapitany, de expoziţia de căleşti, de sala cavalerilor şi de grajdul pentru cai.

Site-ul Sümeg

copiacetatii2 

 

ziarulhunedoreanului1servushunedoara1mesagerul1glasulhunedoarei1accentmedia1hunedoaramea1
gazetareplica1hunedoaraplus1hunedoaralibera1hunedoaratv1kapitaltv1