29

aprilie
0 Comments
34 views
2 mins
Parcul Bejan (Photo: www.orasuldeva.ro)

Parcul Bejan, primul parc din țară finanțat parțial cu fonduri de la Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile este amenajat la Deva în cartierul Micro 15. Cel mai mare parc din Deva va duce la dezvoltarea zonei Micro 15 și va pune la dispoziția cetățenilor un inedit loc de relaxare și agrement.

Parcul Bejan (Photo: www.orasuldeva.ro)

Amenajarea parcului a fost începută, în mod simbolic, prin plantarea a doi puieți – un magnoliu și un stejar roșu. Parcul are aproximativ 2,42 hectare, cea mai mare suprafața fiind ocupată de zona verde, rondouri de flori, arbuști ornamentali, arbori, gard viu, locuri de joacă pentru copii.

În parc sunt amplasate bănci, cișmele cu apă potabilă, toalete ecologice, un bazin cu apă și fântână arteziană precum și un foișor în care în zilele de sărbătoare cântă fanfara orașului.

Pe timpul nopții iluminarea parcului este asigurată de 30 de corpuri ornamentale pitice de iluminat și peste 20 de corpuri decorative înalte. Valoarea proiectului Parcul Bejan Deva se ridică la peste 3.300.000 de lei, din care aproape o treime este asigurat de Ministerul Mediului și Dezvoltării Durabile.

Diferența de bani este acoperită din bugetul local. Parcul are și o mini grădină zoologică cu intrare gratuită. Pentru început, grădina zoologică găzduia un căprior, un ponei, doi struți, și un porc mistreț. Parcul a fost dat în folosință în primăvara anului 2009.

TAGS:
Comments are closed.