29

aprilie

Fântâna arteziană pietonală din parc

0 Comments
56 views
4 mins
Fântâna arteziană pietonală din parc (Photo: Iovan Darius)

Amenajată în fața statuii lui Mihai Eminescu din parc, fântâna a fost realizată în cadrul proiectului de reabilitare și modernizare a spațiului public urban “Parcul Municipal Cetate” din Deva.

Fântâna a fost inaugurată pe data de 1 iunie 2013 ora 11:00 prilej cu care pe esplanada din fața statuii lui Mihai Eminescu s-au derulat spectacole de muzică ușoară și populară, dans de societate.

Momentele artistice au fost susținute de Ansamblul “Charleston” al Licelului de Muzică și Arte Plastice “Sigismund Toduță” Deva
și de Ansamblul “Mureșana” din Brănișca. Proiectul de reabilitare și modernizare a Parcului Municipal “Cetate” a avut o valoare totală de 5.471.761,72 lei, din care 4.235.384,70 lei finanțare nerambursabilă.

În cadrul implementării proiectului au fost reamenajate aleile pietonale, filigoria, soclul statuii lui Eminescu, zidurile de sprijin; s-a construit poarta de intrare, fântâna arteziană pietonală, locurile de petrecere a timpului liber (pergola de șah, pergola locului de joacă) și grupul sanitar; parcul a fost dotat cu bănci, coșuri de gunoi, rasteluri pentru biciclete, locuri de joacă, cișmele; s-a realizat semnalizarea adecvată a parcului și a speciilor de vegetație din parc, iluminatul public și decorativ cu stâlpi și corpuri de iluminat specifice, amenajarea peisagistică a spațiilor verzi precum și sistemul de irigare a acestora.

Prin reabilitarea parcului s-a dezvoltat un mediu propice desfășurării activităților cultural-educative și recreative de către populația municipiului Deva, contribuind astfel la creșterea atractivității zonei și a gradului de confort urban în municipiul Deva.
Program de funcționare:
Zilnic între 11.00 – 21.00

TAGS:
Comments are closed.