Copia cetății Deva

Cetatea Sümeg asemănare frapantă cu Cetatea Devei

Știați că Cetatea Devei nu e unică în ceea ce privește aspectul? În Ungaria, Cetatea din Sümeg ridicată în sec. XIV, pare o copie fidelă a Cetății Deva.

Cetatea din Sümeg, ridicată pe Muntele Cetății la o altitudine de 270 m, este una din cele mai întinse și mai bine conservate din Ungaria. Muzeul ei găzduiește o expoziție de istoria cetății și sunt instalate aici o cameră de tortură, un panoptic, iar în curte se desfășoară jocurile de cetate, care amintesc de turnirurile cavalerești. În acest centru spiritual catolic din secolul al XVIII-lea s-au construit clădiri bisericești de o frumusețe deosebită: palatul episcopal (piața Szent István nr. 10) biserica franciscanilor – loc de pelerinaj (piața Szent István nr. 7), și biserica parohială romano-catolică (str. Biró Marton), a căror pereți sunt acoperite de frescele lui F.A. Maulbertsch.

Hotel Wellness Kapitany a fost construit într-o zonă istorică, chiar sub Cetatea Sumeg. Împrejurimile plăcute și liniștite care înconjoară clădirea îi ajută pe oaspeți nu numai cu odihnă, dar și cu o excursie în trecut, transportându-i într-o atmosferă medievală. Hotelul de patru stele stă la dispoziția călătorilor cu 75 de camere familiale și superior, echipamenul lor incluzând televizor, minibar, telefon, legătură Internet, precum și uscător de păr și halat de baie. Secția wellness a hotelului, decorată în stil oriental, are piscină pentru înot, bazin modern de wellness, bazin pentru copii, jacuzzi, piscină în aer liber (care funcționează din mai până în octombrie), saună finlandeză și infra, baie de aburi, aromacabină, diferite masaje, precum și o sală de antrenamente echipată cu aparatură modernă cardio, care stă la dispoziția iubitorilor de vacanțe active. Oaspeții pot participa la jocuri cavalerești istorice și la ospățuri medievale. Atmosfera istorică este completată de colecția internațională de săbii ale Donmului Kapitany, de expoziția de călești, de sala cavalerilor și de grajdul pentru cai.

Site-ul Sümeg

TAGS:
Comments are closed.