01
08
09
04
07
11
06
05
02
03
10

Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" - Scurt Istoric

Institutia publica de cultura cu caracter enciclopedic, parte integranta din sistemul informational si care se adreseaza tuturor categoriilor sociale pentru informare, documentare, studiu si lectura, Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara - Deva a primit statutul de biblioteca a regiunii, in anul 1951, ca urmare a masurilor luate de guvernul existent la acea data de reorganizare a bibliotecilor publice existente. Trebuie sa mentionam ca la Deva au existat traditii de lectura publica inainte de aceasta data.

La 1868, exista Societatea de Lectura Romana loc in care se citeau ziare si se comentau evenimentele vremii. In 1879, societatea condusa de protopopul Papiu - presedinte, si de avocatul Francisc Hossu Longin - secretar, avea o biblioteca.in 1923, societatea isi schimba numele in Casina Romana.

Teatrul de Arta Deva - Scurt Istoric

SOCIETATEA PENTRU FOND DE TEATRU ROMÂN ŞI VIAŢA TEATRALĂ HUNEDOREANĂ
Material preluat din Monografia Judetului Hunedoara, vol. III - Autor Isabela Hasa
Păstrarea fiinţei naţionale, afirmarea culturală prin înfiinţarea unui teatru românesc reprezentau idealurile transilvănenilor din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, în special după anul 1867. Este perioada în care lupta românilor ardeleni pentru emancipare culturală şi spirituală dobândeşte noi valenţe care întregesc lupta pentru drepturile politice şi sociale în această parte de ţară. Pe lângă rolul deosebit de important jucat de Societatea ASTRA, teatrul în limba română, cu un repertoriu din dramaturgia naţională, a avut o influenţă covârşitoare asupra conştiinţei naţionale a românilor transilvăneni.

Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului [...]

Extragerea şi prelucrarea minereurilor pe teritoriul perimetrelor miniere gestionate în prezent de Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului “MINVEST” S.A. Deva sunt cunoscute din timpuri străvechi, iar importanţa resurselor minerale a făcut ca mineritul să constituie o îndeletnicire tradiţională a populaţiei din zonele respective cu o vechime de peste 2000 de ani. Mărturie stau vechile lucrări miniere, haldele de steril, depunerile de zguri şi rezultatele cercetărilor arheologice din Munţii Apuseni şi Poiana Ruscă.

Inspectoratul de Politie Hunedoara - Scurt Istoric

În decursul milenar al istoriei, odată cu apariţia statului, cu sarcina de a menţine ordinea în cetate, poliţia îşi dezvoltă propria instituţie care pe parcurs suferă transformări, iar împreună cu armata şi justiţia va contribui la instaurarea ordinii şi autorităţii statului de drept. Date certe privind istoricul poliţiei române nu apar decât în perioada modernă, respectiv după anul 1800. Totuşi, într-o formă sau alta sub diferite denumiri, poliţia ca instituţie a însoţit statul în toate orânduirile cunoscute de istorie, întrucât este ştiut că orice stat are nevoie în mod imperios de ordine internă, deci şi de structura prin care aceasta să fie asigurată. Începutul de veac a atras modificări importante în concepţia privind activitatea poliţiei. 

Spitalul Judetean Deva - Scurt istoric

Despre activitati medico - sanitare in localitatea Deva, exista date incepand cu secolul al XVIII-lea. Insa, data fiind importanta localitatii care era castru militar si capitala comitatului Hunedoara, se poate presupune existenta unui medic sau a unui spital si in secolele anterioare. Dar primul document care atesta existenta unui “barbir”, care atunci insemna chirurg, ce trata rana unui capitan de oaste in Deva, dateaza din anul 1641. Se stie ca primul medic cunoscut in oras a fost George Tallar care a servit in regimentele din Deva si Banat, incepand din 1724. In 1784, George Tallar tipareste la Viena o carte in care prezinta observatiile stiintifice si rezultatul autopsiilor facute de el pe cadavrele unor tarani romani, cat si relatari despre credinta acestora in vampiri si moroi.

Tribunalul Hunedoara si Judecatoria Deva - Scurt Istoric

Harta cartii funciare din 1873 arata ca sub poalele Dealului Cetatii se gasea vechea cladire Magna Curia, cu multe constructii gospodaresti asezate in jurul ei si pe locul actualului parc. O gradina mare inconjura acest castel pe locul unde se afla astazi Tribunalul Hunedoara, Arhivele Statului (fosta inchisoare) si toate casele pana catre strada Gheorghe Lazar. Curtea si gradina castelului erau imprejmuite cu ziduri si intrarea se facea printr-o poarta mare situata chiar in fata actualului Tribunal. In fata portii se gasea un pod de lemn ce trecea peste Paraul Ciurgaului ce trecea pe aici coborand de pe actuala strada Aurel Vlaicu. Pe marginile paraului existau vreo 20 de case si multi plopi si goruni.

Enciclopedia Orasului Deva

Enciclopedia orasului DEVA este prima lucrare de acest gen care incearca sa prezinte orasul Deva in toate ipostazele sale. Pe langa cele peste 700 de fotografii si ilustratii, enciclopedia va prezinta istoria orasului Deva si a Cetatii, descrierea localitatii si a principalelor obiective turistice din zona, informatii despre populatie, asezare geografica, relief si geologie, flora si fauna, clima si hidrologie, economie, administratie, despre viata culturala si personalitatile orasului.

Principalele institutii administrative, culturale, financiare, asociatii si organizatii, banci, servicii de sustinere a activitatilor private, societati de asigurare, hoteluri si pensiuni, partide politice, precum si o multime de alte informatii utile sant prezente in enciclopedie.
Puteti face o calatorie virtuala pe Cetate sau prin oras prin intermediul filmelor si imaginilor, sau puteti regasi Deva de altadata in fotografiile puse la dispozitie de Arhivele Statului si grupul de colectionari care au contribuit la realizarea acestei enciclopedii.

 

Pretul enciclopediei: 8 Euro

Puteti comanda enciclopedia trimitand un e-mail cu subiectul "Enciclopedia Orasului Deva" la adresa orasuldeva@orasuldeva.ro sau online cu plata prin PayPal.

 

Pentru comenzi telefonice sunati la: 0744.771.568

 

Cumpara online prin PayPal:

 

  
Imediat dupa efectuarea platii, puteti descarca online enciclopedia.

  


 

 

Cea mai completa lucrare referitoare la Deva.
 
Peste 700 de fotografii actuale si ilustrate vechi. Videoclipuri si texte.

 

 

Cresa din Deva - Scurt Istoric

SCURT ISTORIC
Cresa din Deva a luat fiinta la data de 26 mai 1971, într-un imobil situat pe aleea Viitorului nr. 5, fiind subordonata Spitalului Judetean Deva.
Timp de sapte ani a functionat ca o cresa de zi, având 4 grupe (sugari, grupa mica, grupa mijlocie si grupa mare). Capacitatea cresei era de 100 de paturi, având un numar de 25 copii în fiecare grupa. Personalul de îngrijire si educare copii era compus din: medic, asistent sef, asistent medical, infirmiera, îngrijitoare, bucatareasa, spalatoreasa si un administrator. La data de 19 iunie 1978 s-a înfiintat cresa saptamanala la etajul I, având 2 grupe (mare si mijlocie). Programul cresei saptamanale era de luni, ora 06.00 pâna sâmbata la orele 16.00.
Din data de 01 iulie 2001 Cresa Deva trece în subordinea Consiliului Local Deva, subordonare pastrata pâna în prezent.
In 15 iunie 2008 s-a desfiintat cresa saptamânala, transformându-se în cresa de zi.

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane - Scurt Istoric

Inceputurile organizarii muzeului din Deva dateaza din anul 1880, cind se infiinteaza „Societatea de Istorie si Arheologie a Comitatului Hunedoara”. Statutele societatii aprobate, la sfirsitul anului 1880, prevedeau infiintarea unui muzeu in care sa se pastreze vestigii arheologice, documente istorice, numismatice, obiecte de etnografie si de stiintele naturii, descoperite, colectate sau achizitionate de pe teritoriul comitatului Hunedoara.

In urma acestei actiuni intreprinse de catre membrii societatii in anul 1882 se infiinteaza o colectie de antichitati, piese etnografice si de ornitologie. In anii urmatori profilul arheologic al colectiilor devine precumpanitor, mai cu seama datorita cercetarilor de teren intreprinse in zona cetatilor dacice din Muntii Orastiei, la Banita, Cozia, Cimpuri Surduc, Micia, Strei si Deva.

 Joi, 27 Aprilie 2017

Vizitatori

3694457
Azi:
Ieri:
Saptamana:
Luna asta:
Total:
134
1952
3551
31183
3694457

Avem 22 vizitatori și niciun membru online

Reparaţii frigidere, maşini de spălat, cuptoare cu microunde, maşini de spălat vase, aspiratoare, ventilatoare, instalaţii de climatizare, lăzi frigorifice şi altele.

Odată cu trecerea anilor, chiar dacă modele şi tipurile de electrocasnice, şi tehnologiile s-au schimbat de câteva ori, esenţa problemelor a rămas aceleaşi. Calitatea unor piese, mediul de exploatare, calitatea factorului energetic de multe ori face ca produsele electrocasnice de care depindem în viaţa de zi cu zi să-şi dea sufletul când ne este mai drag. Experienţa noastră profesională îşi spune cuvântul în rezolvarea defecţiunilor apărute. Rapiditate, precizie, fără rabat la calitate rămân principiile noastre în faţa clientului. Cei ce s-au convins de calitatea lucrărilor noastre, ne pot recomanda rezolvarea problemelor apărute.

 

Oferim următoarele servicii:

- reparaţii frigidere, maşini de spălat, cuptoare cu microunde, maşini de spălat vase, aspiratoare, ventilatoare, instalaţii de climatizare, lăzi frigorifice şi altele.

- reparăm instalaţii frigorifice atipice (instalaţii frigorifice pe rulote,

- confecţionăm vaporizatoare pentru frigidere frigorifice no frost!

Apelaţi cu încredere la firma noastră. Orice reparaţie beneficiază de garanţie. Grija cu care se rezolvă fiecare defecţiune în parte, verificările amănunţite, vor prelungi considerabil viaţa electrocasnicelor Dvs.

 

Contact:
P.F.A. CSOBOT FRANCISC
Str. Ady Endre, nr. 22
330162 Deva
Tel: +40254-229.547
Mobil: +40745-222.709
E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Web: www.preciziadeva.ro/

ORAR
Luni – Vineri: 08:00 – 18:00
Sâmb
ătă: 09:00 – 12:00
Duminic
ă: Închis

 

 

 

 

 

TARIFELE ŞI MANOPERA LA REPARAŢII FRIGIDERE, LĂZI FRIGORIFICE, RĂCITOARE, DOZATOARE, MAŞINI DE INGHEŢATĂ, COMBINE FRIGORIFICE, CAMERE FRIGORIFICE.

Nr. crt.Servicii prestateTarif lei cu TVA inclus
1VERIFICAREA APARATULUI – DEPISTAREA DEFECTULUI36
1.1demontarea capacului de vizitare3.6
1.2demontarea plăcii de borne3.6
1.3verificarea releului de pornire5.4
1.4verificarea releului de protecţie3.6
1.5verificarea, măsurarea bobinajului7.2
1.6verificarea sudurilor, olandezelor9
1.7verificarea altor defecţiuni mecano-electrice3.6
2VERIFICAREA INSTALAŢIEI ELECTRICE39.6
2.1demontat, separat fiecare legătură8.1
2.2măsurat componentele electrice8.1
2.3măsurarea conductorilor8.1
2.4verificarea legăturilor8.1
2.5depistarea defectului3.6
2.6montarea instalaţiei reparate, refacerea legăturilor3.6
3SCHIMBAT RELEU DEMARAJ 
3.1demontarea capacului plăcii de borne3.6
3.2demontat releul de pornire3.6
3.3montat releul de pornire nou7.2
3.4verificat bobinaj, respectiv măsurat10.8
3.5montat capacul placii de borne3.6
4SCHIMBAT RELEU DE PROTECŢIE (TERMIC)39.6
 manopera identic ca la schimbarea releului de demaraj 
5SCHIMBAREA TERMOSTATULUI36.6
5.1demontat glisieră7.2
5.2demontat piesa de fixare al sondei7.2
5.3demontarea termostatului prin desfacerea celor două şuruburi de fixare sau a şurubului central7.2
5.4montarea în sensul invers al demontării termostatului14.4
6REPARAŢII LA DULAPUL FRIGIDERULUI 
6.1reparat uşă frigider prin înlocuirea bucăţii de tablă ruginită sau indoită, prin sudarea cu aparatul MIG18
6.2reparat balamale uşă18
6.3schimbat uşă evaporator3.6
6.4schimbat garnitură uşă18
6.5vopsit dulap70
6.6idem108
7SCHIMBAT EVAPORATOR 
7.1desfacerea şuruburilor de la evaporator3.6
7.2desşurubarea şi demontarea condensatorului7
7.3demontarea capacului posterior de vizitare3.6
7.4demontarea evaporatorului prin scoaterea celor trei bolţuri de plastic3.6
7.5demontarea celor două şuruburi de fixare al sondei termostatului3.6
7.6demontarea capacului interior de vizitare3.6
7.7montarea pieselor în ordine inversă demontării3
7.8confecţionat din ţeavă de cupru vaporizator nou200
8SCHIMBAT MOTOCOMPRESOR 
8.1demontarea capacului de la placa de borne2
8.2demontarea instalaţiei electrice3.6
8.3desfacerea şuruburilor de la motocompresor2
8.4schimbarea şi fixarea compresorului3.6
8.5montare (montarea se face în sensul invers al demontării)25.2
9SCHIMBAT FILTRU 
9.1demontat filtru prin desfacerea sudurii18
9.2montat filtru nou şi sudat18
10REPARAT, REGLAT TERMOSTAT18
11VERIFICAT NIVELUL ULEIULUI DIN COMPRESOR ŞI COMPLETAREA SAU SCHIMBAREA LUI25
12ÎNCĂRCAREA AGREGATULUI CU FREON72
12.1executarea sudurilor, inclusiv schimbarea ţevii de încărcare cu alta nouă, sau ventil de încărcare18
12.2operaţia de uscare a agregatului la cele cu agregat demontabil2
12.3operaţia de vidare a agregatului21.6
12.4operaţia de umplere cu freon a agregatului18
12.5operaţia de închidere a agregatului7
12.6Verificarea etanşeităţii3.6
13PROBA DE FUNCŢIONARE MIN. 12 ORE INCLUSIV TESTAREA LA DIFERITE TREPTE A TERMOSTATULUI, RESPECTIV MĂSURAREA TEMPERATURII (MINUS) 
14DEPLASAREA LA DOMICILIUL CLIENTULUI40

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

LISTA TARIFELOR LA MAŞINILE DE SPĂLAT SIMPLE, AUTOMATE, CU BULE DE AER (DAEWOO)

 

Nr. crt.Servicii prestateTarif lei cu TVA inclus
1VERIFICAREA ŞI CONSTATAREA DEFECTULUI36
2SCHIMBAT MOTORUL ELECTRIC36
2.1demontat capac superior şi oblonul mobil3.6
2.2desfăcut legături electrice de la mufă3.6
2.3demontat curea antrenare tambur3.6
2.4desşurubat, demontat tijele de fixare motor3.6
2.5demontat motor şi montat cel nou (montarea se face în sens invers demontării)7.2
2.6verificarca motorului, măsurarea din programator a rezistenţelor bobinajului, respectiv verificarea condensatorului de pornire7.2
3SCHIMBAT FURTUNE11
4SCHIMBAT SEMERING SI RULMENŢI TAMBUR100
4.1demontat oblonul mobil4
4.2demontat fulia tambur10
4.3demontat crucea suport tamnbur30
4.4depresat semering şi rulmenţi şi schimbat60
4.5montarea la loc în sens invers demontării6
5SCHIMBAT FULIE TAMBUR30
6SCHIMBAT REZISTENŢĂ50
6.1demontat oblonul mobil4
6.2desfăcut legăturile10
6.3schimbat rezistenţă20
6.4refăcut legăturile, verificat, lipit10
7SCHIMBAT GARNITURĂ BURDUF40
8SCHIMBAT SUBANSAMBLU HUBLOU30
9SCHIMBAT CUVĂ (PLASTIC, INOX , EMAILATĂ)300
10SCHIMBAT ELECTROPOMPĂ (SAU REPARAT)40
11SCHIMBAT CONDENSATOR DE PORNIRE, FILTRU DEPARAZITARE, PRESOSTAT, ÎNTRERUPĂTOR, TERMOSTAT30
12SCHIMBAT CORDON ALIMENTARE10
13SCHIMBAT ELECTROVALVĂ30
14SCHIMBAT MICROÎNTRERUPĂTOR UŞĂ20
15SCHIMBAT AMORTIZOR, REPARAT30
16VOPSIT MANTA100
17SCHIMBAT CUREA TRAPEZOIDALĂ SAU LATĂ20
18SCHIMBAT PROGRAMATOR200
19DEBLOCAT FILTRU, REPARAT5
20CURĂŢAT FILTRU SAU POMPĂ DE EVACUARE MONTAT PE CUVĂ20
21SCHIMBAT PROGARAMATOR, INSTALAŢIA ELECTRICĂ200
22DEBLOCAT REPARAT MECANISM DE ANTRENARE TAMBUR30
23REPARAT, ÎNLOCUIT GENERATOR DE BULE DE AER30
24SCHIMBAT, REPARAT MECANISM SCHIMBARE TURAŢIE (AMBREAJ ELECTRIC)50
25REPARAT, ÎNLOCUIT, MICROÎNTRERUPĂTOR BALANS STOARCERE20
26SCHIMBAT PRESOSTAT20
27REGLAT ORIZONTALITATE10
28SCHIMBAT CUVĂ200
29SCHIMBAT MOTOR ANTRENARE, REPARAT50
30PROBĂ FUNCŢIONARE (spălat rufe cu maşina cu condiţia ca maşina de spălat să fie în atelier10

 

REPARAŢII ASPIRATOARE, USCĂTOARE DE PĂR, FIER DE CĂLCAT, PRĂJITOARE DE PÂINE, MIXER, RÂŞNIŢE DE CAFEA, CENTRIFUGĂ, CUPTOARE CU MICROUNDE, ŞI ALTE APARATE ELECTROCASNICE

 

 

Nr. crt.Servicii prestateTarif lei cu TVA inclus
1CONSTATAREA DEFECTULUI10
2DEMONTAREA ASPIRATORULUI ÎN VEDEREA CONSTATĂRII DEFECTULUI3
3DEMONTAREA MOTORULUI ÎN PĂRŢILE COMPONENTE10
4SCHIMBAT RULMENŢI MOTOR7
5SCHIMBAT ROTOR7
6SCHIMBAT PERII CĂRBUNI7
7SCHIMBAT PALETĂ VENTILATOARE7
8SCHIMBAT PALETĂ DIRECTOARE7
9SCHIMBAT GHIDAJ8
10SCHIMBAT, REPARAT SCUT PORT PERII7
11REMONTAREA ASPIRATORULUI4
12REPARAT, SCHIMBAT ÎNTRERUPĂTOR8
13SCHIMBAT CABLU ALIMENTARE5
14PROBA FUNCŢIONARE5
15DEMONTAT RÂŞNIŢĂ ÎN PĂRŢI COMPONENTE5
16DEMONTAT MOTORUL ÎN PĂRŢI COMPONENTE3
17SCHIMBAT ROTOR5
18SCHIMBAT PERII CĂRBUNI7
19SCHIMBAT CUŢIT4
20REPARAT, ÎNLOCUIT CORDON ALIMENTARE, ÎNTRERUPĂTOR5
21PROBĂ FUNCŢIONARE5
22DEMONTAREA CUPTORULUI CU MICROUNDE ÎN VEDEREA CONSTATĂRII DEFECTULUI – DEMONTAT CAPAC7
23VERIFICAREA INSTALAŢIEI ELECTRICE  – INCLUSIV MICROÎNTRERUPĂTOARELE7
24VERIFICAT, SCHIMBAT TRANSFORMATORUL, CONDENSATORUL, MAGNETRONUL, DIODA (Gunn)60
25VERIFICAT, SCHIMBAT, REZISTENTE , SIGURANŢE FUZIBILE7
26ALTE REPARAŢII EXECUTATE, ALTELE DECÂT CELE PREZENTATE30
27REPARAT, SCHIMBAT TIMER40
28REPARAŢII LA ALTE APARATE ELECTROCASNICE60 lei/oră 

 

 

 

 

 

Firmele care doresc spatiu de reclama sau banner

pe site-ul www.orasuldeva.ro 

ne pot contacta prin e-mail la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Castelul LupilorHotel Wien Hotel DavosAxe Design
 

 

 PreciziaPoligon de tir sportivAstral Taxi 
  

 

Rafturi metalicewww.racksmetal.ro

Magazin online sudura: www.sudura-shop.ro

Mobilier Birou: www.mobilier-birou-office.ro

Romanian English French German Hungarian Italian

WEBDESIGN

Enciclopedia Deva