09
10
01
04
05
02
07
06
03
08
11

Teatrul de Arta Deva - Scurt Istoric

SOCIETATEA PENTRU FOND DE TEATRU ROMÂN ŞI VIAŢA TEATRALĂ HUNEDOREANĂ
Material preluat din Monografia Judetului Hunedoara, vol. III - Autor Isabela Hasa
Păstrarea fiinţei naţionale, afirmarea culturală prin înfiinţarea unui teatru românesc reprezentau idealurile transilvănenilor din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, în special după anul 1867. Este perioada în care lupta românilor ardeleni pentru emancipare culturală şi spirituală dobândeşte noi valenţe care întregesc lupta pentru drepturile politice şi sociale în această parte de ţară. Pe lângă rolul deosebit de important jucat de Societatea ASTRA, teatrul în limba română, cu un repertoriu din dramaturgia naţională, a avut o influenţă covârşitoare asupra conştiinţei naţionale a românilor transilvăneni.

Enciclopedia Orasului Deva

Enciclopedia orasului DEVA este prima lucrare de acest gen care incearca sa prezinte orasul Deva in toate ipostazele sale. Pe langa cele peste 700 de fotografii si ilustratii, enciclopedia va prezinta istoria orasului Deva si a Cetatii, descrierea localitatii si a principalelor obiective turistice din zona, informatii despre populatie, asezare geografica, relief si geologie, flora si fauna, clima si hidrologie, economie, administratie, despre viata culturala si personalitatile orasului.

Principalele institutii administrative, culturale, financiare, asociatii si organizatii, banci, servicii de sustinere a activitatilor private, societati de asigurare, hoteluri si pensiuni, partide politice, precum si o multime de alte informatii utile sant prezente in enciclopedie.
Puteti face o calatorie virtuala pe Cetate sau prin oras prin intermediul filmelor si imaginilor, sau puteti regasi Deva de altadata in fotografiile puse la dispozitie de Arhivele Statului si grupul de colectionari care au contribuit la realizarea acestei enciclopedii.

 

Pretul enciclopediei: 8 Euro

Puteti comanda enciclopedia trimitand un e-mail cu subiectul "Enciclopedia Orasului Deva" la adresa orasuldeva@orasuldeva.ro sau online cu plata prin PayPal.

 

Pentru comenzi telefonice sunati la: 0744.771.568

 

Cumpara online prin PayPal:

 

  
Imediat dupa efectuarea platii, puteti descarca online enciclopedia.

  


 

 

Cea mai completa lucrare referitoare la Deva.
 
Peste 700 de fotografii actuale si ilustrate vechi. Videoclipuri si texte.

 

 

Inspectoratul de Politie Hunedoara - Scurt Istoric

În decursul milenar al istoriei, odată cu apariţia statului, cu sarcina de a menţine ordinea în cetate, poliţia îşi dezvoltă propria instituţie care pe parcurs suferă transformări, iar împreună cu armata şi justiţia va contribui la instaurarea ordinii şi autorităţii statului de drept. Date certe privind istoricul poliţiei române nu apar decât în perioada modernă, respectiv după anul 1800. Totuşi, într-o formă sau alta sub diferite denumiri, poliţia ca instituţie a însoţit statul în toate orânduirile cunoscute de istorie, întrucât este ştiut că orice stat are nevoie în mod imperios de ordine internă, deci şi de structura prin care aceasta să fie asigurată. Începutul de veac a atras modificări importante în concepţia privind activitatea poliţiei. 

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane - Scurt Istoric

Inceputurile organizarii muzeului din Deva dateaza din anul 1880, cind se infiinteaza „Societatea de Istorie si Arheologie a Comitatului Hunedoara”. Statutele societatii aprobate, la sfirsitul anului 1880, prevedeau infiintarea unui muzeu in care sa se pastreze vestigii arheologice, documente istorice, numismatice, obiecte de etnografie si de stiintele naturii, descoperite, colectate sau achizitionate de pe teritoriul comitatului Hunedoara.

In urma acestei actiuni intreprinse de catre membrii societatii in anul 1882 se infiinteaza o colectie de antichitati, piese etnografice si de ornitologie. In anii urmatori profilul arheologic al colectiilor devine precumpanitor, mai cu seama datorita cercetarilor de teren intreprinse in zona cetatilor dacice din Muntii Orastiei, la Banita, Cozia, Cimpuri Surduc, Micia, Strei si Deva.

Spitalul Judetean Deva - Scurt istoric

Despre activitati medico - sanitare in localitatea Deva, exista date incepand cu secolul al XVIII-lea. Insa, data fiind importanta localitatii care era castru militar si capitala comitatului Hunedoara, se poate presupune existenta unui medic sau a unui spital si in secolele anterioare. Dar primul document care atesta existenta unui “barbir”, care atunci insemna chirurg, ce trata rana unui capitan de oaste in Deva, dateaza din anul 1641. Se stie ca primul medic cunoscut in oras a fost George Tallar care a servit in regimentele din Deva si Banat, incepand din 1724. In 1784, George Tallar tipareste la Viena o carte in care prezinta observatiile stiintifice si rezultatul autopsiilor facute de el pe cadavrele unor tarani romani, cat si relatari despre credinta acestora in vampiri si moroi.

Tribunalul Hunedoara si Judecatoria Deva - Scurt Istoric

Harta cartii funciare din 1873 arata ca sub poalele Dealului Cetatii se gasea vechea cladire Magna Curia, cu multe constructii gospodaresti asezate in jurul ei si pe locul actualului parc. O gradina mare inconjura acest castel pe locul unde se afla astazi Tribunalul Hunedoara, Arhivele Statului (fosta inchisoare) si toate casele pana catre strada Gheorghe Lazar. Curtea si gradina castelului erau imprejmuite cu ziduri si intrarea se facea printr-o poarta mare situata chiar in fata actualului Tribunal. In fata portii se gasea un pod de lemn ce trecea peste Paraul Ciurgaului ce trecea pe aici coborand de pe actuala strada Aurel Vlaicu. Pe marginile paraului existau vreo 20 de case si multi plopi si goruni.

Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" - Scurt Istoric

Institutia publica de cultura cu caracter enciclopedic, parte integranta din sistemul informational si care se adreseaza tuturor categoriilor sociale pentru informare, documentare, studiu si lectura, Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara - Deva a primit statutul de biblioteca a regiunii, in anul 1951, ca urmare a masurilor luate de guvernul existent la acea data de reorganizare a bibliotecilor publice existente. Trebuie sa mentionam ca la Deva au existat traditii de lectura publica inainte de aceasta data.

La 1868, exista Societatea de Lectura Romana loc in care se citeau ziare si se comentau evenimentele vremii. In 1879, societatea condusa de protopopul Papiu - presedinte, si de avocatul Francisc Hossu Longin - secretar, avea o biblioteca.in 1923, societatea isi schimba numele in Casina Romana.

Cresa din Deva - Scurt Istoric

SCURT ISTORIC
Cresa din Deva a luat fiinta la data de 26 mai 1971, într-un imobil situat pe aleea Viitorului nr. 5, fiind subordonata Spitalului Judetean Deva.
Timp de sapte ani a functionat ca o cresa de zi, având 4 grupe (sugari, grupa mica, grupa mijlocie si grupa mare). Capacitatea cresei era de 100 de paturi, având un numar de 25 copii în fiecare grupa. Personalul de îngrijire si educare copii era compus din: medic, asistent sef, asistent medical, infirmiera, îngrijitoare, bucatareasa, spalatoreasa si un administrator. La data de 19 iunie 1978 s-a înfiintat cresa saptamanala la etajul I, având 2 grupe (mare si mijlocie). Programul cresei saptamanale era de luni, ora 06.00 pâna sâmbata la orele 16.00.
Din data de 01 iulie 2001 Cresa Deva trece în subordinea Consiliului Local Deva, subordonare pastrata pâna în prezent.
In 15 iunie 2008 s-a desfiintat cresa saptamânala, transformându-se în cresa de zi.

Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului [...]

Extragerea şi prelucrarea minereurilor pe teritoriul perimetrelor miniere gestionate în prezent de Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului “MINVEST” S.A. Deva sunt cunoscute din timpuri străvechi, iar importanţa resurselor minerale a făcut ca mineritul să constituie o îndeletnicire tradiţională a populaţiei din zonele respective cu o vechime de peste 2000 de ani. Mărturie stau vechile lucrări miniere, haldele de steril, depunerile de zguri şi rezultatele cercetărilor arheologice din Munţii Apuseni şi Poiana Ruscă.

 Miercuri, 29 Martie 2017

Mersul autobuzelor

Plecare:
Sosire:
 

Vizitatori

3660352
Azi:
Ieri:
Saptamana:
Luna asta:
Total:
1181
1384
4420
36035
3660352

Avem 127 vizitatori și niciun membru online

REAL
Deschis la Deva in noiembrie 2007
Adresa Calea Zarandului nr. 87
Web: www.real-hypermarket.ro
Orar:
Luni - Sambata: 08:00 - 23:00
Duminica: 8:00 - 22:00

Real - hypermarket Romania SRL apartine Grupului METRO, unul din cele mai importante grupuri de comert international si cu amanuntul, aflat pe locul trei in lume. La ora actuala grupul METRO este prezent in treizeci de tari si are in jur de 250.000 de salariati in peste 2.300 de unitati. In cadrul Grupului Metro, real,- reprezinta conceptul de succes al hypermarketului cu autoservire intr-un spatiu mare de vanzare cu amanuntul. Conceptul hypermarketului Real,- aduce succesul deoarece el combina accesul simplu al clientului la produse, dimensiunile generoase ale spatiului, structura clara a gamei de produse si un sortiment cuprinzator la preturi competitive. Lantul de magazine Real,- cuprinde 328 de hypermarketuri, din care 288 in Germania si 40 in strainatate. In segmentul hypermarketurilor Real,- detine o pozitie de frunte pe piata, atat in Germania cat si in strainatate (Polonia, din 1997, Turcia din 1998, Rusia din 2005 si Romania din 2006).
Ultima zi de functionare a magazinului Real a fost duminica 16 martie 2014. In locul magazinului Real, joi 27 martie 2014 s-a deschis pentru public hipermarketul AUCHAN.


CARREFOUR EXPRESS MARKET
Deschis la Deva in 25 septembrie 2008
Adresa: Bd. 22 Decembrie nr.37
Tel.: 0254/235.191
Web: www.carrefour-express.ro
Orar:
Luni - Sambata: 08:00 - 22:00
Duminica: 08:00 - 18:00

Grupul Carrefour Franta este cel mai mare retailer din Europa si al doilea din lume, cu vanzari de 93 de miliarde de euro si peste 400.000 de angajati. Compania a fost infiintata in anul 1959 de familiile Fournier si Defforey, primul supermarket fiind deschis in Annecy, Haute-Savoie.
In anul 1963 este deschis primul magazin tip hypermarket, in Sainte-Genevi?ve-des-bois, pe o suprafata de 2500 metri patrati si avand 400 de locuri de parcare. Primul hypermarket in afara Frantei a fost deschis 6 ani mai tarziu, in Belgia, urmand Spania, Brazilia, Argentina, Taiwan, Grecia, Italia, Turcia, Mexic, Malaysia, China, Thailanda, Coreea, Hong Kong, Singapore, Polonia, Chile, Columbia, Indonezia, Japonia. In 1976 este introdus conceptul de produs 'ieftin si bun' (in Romania - 'Marca 1 - cea mai ieftina din Romania)'. In 1997 a fost introdus conceptul de 'Escapades Gourmandes', specializat in prezentarea de produse traditionale rare sau putin cunoscute. In 2001 Carrefour vinde participatia de 41% in cadrul grupului Cora Franta (reprezentat in Romania prin hypermarketul Cora catre Deutsche Bank. In prezent, Carrefour are magazine in 29 de tari: America de Sud (cel mai mare operator in aceasta zona), in Europa (lider si aici), si in Asia.


KAUFLAND
Deschis la Deva 14 octombrie 2010
Adresa: Calea Zarandului Nr. 67, la iesirea spre Simeria, pe DN7
Tel.: 0372.092.701 
 Web:www.kaufland.ro 
Orar:
Luni - Sâmbătă: 07.30 - 22.00
Duminică: 08.00 - 20.00

Grupul Kaufland se numara printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 950 de magazine în Germania, Cehia, Slovacia, Polonia, Croatia, Bulgaria şi Romania.
Regionalitatea constituie unul din punctele forte Kaufland. Sortimentatia este axata in principal pe produse de la furnizori nationali si regionali, ceea ce contribuie la intarirea economiei locale. Sortimentul magazinelor Kaufland contine pana la 15.000 de articole diverse (produse de marca, produse regionale, marci exclusive) si ofera clientilor nu numai preturi reduse ci si prospetime, varietate si o calitate superioara.
Succesul magazinelor Kaufland se bazeaza pe o politica riguroasa de preturi, insa nu numai preturile cele mai avantajoase fac din magazinul Kaufland un punct de referinta pentru clienti. Amabilitatea angajatilor, precum si numeroasele garantii si servicii ilustreaza importanta acordata satisfactiei clientului de catre Kaufland (Garanţia prospetimii, Garantia celui mai bun pret, Garantia rapiditatii, Garanţia schimbului de produse).


DEVA MALL
Inaugurat la 19 decembrie 2008
Adresa: Bulevardul Iuliu Maniu
Tel: 0254 230 630, 0723 696 696, 0720 222 603, Fax: 0254 224 550
Website: www.devamall.ro
 Orar:
Luni - Sambata: 09.00 - 21.00
Duminică: 10.00 - 18.00

Centrul comercial Deva Mall, dezvoltat de firma locala Simal Exim, a fost inaugurat in data de 19 decembrie 2008, in urma unei investitii de 15 milioane de euro. Proiectul este inchiriat in proportie de 75-80%, printre companiile care au semnat recent contracte numarandu-se Meli Melo sau Orsay".
a declarat Simona Suciu, actionar majoritar al proiectului. Mallul din Deva are o suprafata construita de 13.000 de metri patrati, respectiv 9.000 de metri patrati inchiriabili, printre chiriasi regasindu-se si firme precum Spar, Diverta, Benvenuti sau Triumph. Proiectul este finantat din fonduri proprii, dar si prin credite de la bancile Italo-Romena si Bancpost.


PIATA AGROALIMENTARA
Deschisa la Deva la 27 noiembrie 2008 
Orar:
Luni - Vineri: 07.00 - 21.00
Sâmbătă: 07.00 - 19.00
Duminică: 07.00 - 14.00


In incinta sunt aproximativ 280 de tarabe la care producatorii agricoli pot sa-si vanda marfa, iar pe margine exista magazine cu carne, mezeluri, peste, produse alimentare, etc. Taranii care vand produse lactate au o incapere speciala, delimitată de restul halei. La etaj, exista spatii comerciale cu diferite produse de panificatie, alimentare, articole de imbracaminte, precum si un bar. La subsol există o parcare cu 138 de locuri, iar tariful pentru o oră de staţionare este de 1 leu.
La ora actuala, Piata Agroalimentara Deva. este una dintre cele mai moderne din tara.


PENNY MARKET
Adresa: Str. Mihai Viteazul, Nr. 2
Website: www.penny.ro

Orar:
Luni - Sâmbătă: 09.00 - 21.00
Duminică: 10.00 - 18.00 

Grupul REWE este unul dintre liderii europeni în comerţul alimentar de la înfiinţarea sa în anul 1927.
Grupul REWE a ajuns de la un comerciant local la un concern multinaţional aflat într-o continuă dezvoltare şi perfecţionare. Concernul se adaptează mereu cerinţelor pieţelor internaţionale şi este mereu cu un pas în faţă, îmbinând astfel tradiţia şi experienţa de 80 de ani cu gândirea orientată spre viitor. La ora actuală grupul REWE este reprezentat în peste 14 ţări europene, cu o cifră de afaceri de peste 44 miliarde de EURO şi un număr total de angajaţi de peste 270.000. În afară de comerţul en detail din domeniul alimentar, REWE este activ la nivel european atât în domeniul turismului cât şi cel al comerţului cu articole de tip Do-it-Yourself. Grupul REWE este prezent în România prin lanţurile de magazine Billa, Penny Market XXL şi Penny Market.
Pe piaţa românească conceptul Penny Market a fost introdus cu succes în anul 2005. În acest moment compania REWE detine 124 de magazine Penny Market în România, şi 6 magazine Penny Market XXL.


PRAKTIKER
Deschis la Deva in iunie 2008
Adresa: Calea Zarandului nr. 85 A
Tel.: 0254.239.120
Web: www.praktiker.ro
Orar:
Luni - Sambata: 08:30 - 21:00
Duminica: 10:00 - 19:00

Grupul german Praktiker Bau und Heimwerkermarkte Holding AG detine in prezent o retea internationala de peste 420 de magazine (mai mult de 2 milioane mp suprafata de vanzare), in 9 tari: Germania, Luxemburg, Ungaria, Grecia, Turcia, Bulgaria, Polonia, Romania si Ucraina.
Numarul angajatilor din grupul Praktiker depaseste 27.000, din care ceva mai mult de 8.500 lucreaza in companiile infiintate dincolo de granitele Germaniei. Atat in tara de origine, cat si pe celelalte piete unde are magazine, grupul Praktiker ocupa pozitii de top in sectorul do-it-yourself. In Romania, Praktiker s-a impus ca lider al pietei, cu cea mai mare retea de magazine specializate si cel mai dinamic ritm de expansiune. Infiintata in anul 2002, Praktiker Romania a deschis primul magazin in luna septembrie a aceluiasi an, in Voluntari, judetul Ilfov.
Tot aici a fost construita si cladirea unde functioneaza sediul central al companiei.


BILLA
Deschis la Deva in anul 2004
Adresa: Calea Zarandului
Tel: 0254.234.922
Web: www.billa.ro
Orar:
Luni - Sambata: 07:00 - 22:00
Duminica: 08:00 - 20:00

In decembrie 1953 pianistul de numai 36 de ani Karl Wlaschek deschidea in Viena primul magazin de produse cosmetice in regim discount. Astfel, intr-un spatiu de vanzare de numai 40 mp, clientilor li se oferea posibilitatea de a achizitiona produse de marca la preturi extrem de avantajoase. Aceasta politica de preturi s-a impus in scurt timp, succesul avut ducand la deschiderea si altor filiale in Viena. In 1960 numarul magazinelor ajunsese deja la 45, strategia de discount fiind ulterior aplicata si in sectorul alimentar. In 1961 firma primea numele BILLA, insemnand in limba germana " magazin ieftin" (Billiger Laden), strategia clara a preturilor avantajoase ducand la pozitia de cel mai de succes lant de supermagazine in Austria de astazi.
De aceea, expansiunea a continuat intr-un ritm accelerat. Astazi firma face parte din concernul german REWE, numarand in Austria aproximativ 1000 de magazine, iar prin Eurobilla alte 300 in tari precum Italia, Cehia, Slovacia, Romania, Croatia, Ucraina, Bulgaria si Rusia. In Romania, EUROBILLA este reprezentata de lantul de supermagazine BILLA, lider al pietei romanesti en-detail de produse alimentare si de larg consum.In prezent reteaua de supermagazine BILLA numara 20 filiale in intreaga tara. Fiecare supermagazin are o suprafata de vanzare intre 1000 si 2400 mp, intre 100 si 200 locuri de parcare, peste 10.000 de produse si ofera locuitorilor din Bucuresti, Ploiesti, Arad, Timisoara, Cluj, Deva, Constanta, Galati, Craiova, Iasi, Braila, Sf. Gheorghe, Satu Mare, Bacau si Ramnicu Valcea, posibilitatea de a-si face cumparaturile zilnice intr-un supermagazin civilizat de talie europeana, la preturi foarte avantajoase.


PLUS
Adresa: Calea Zarandului, Nr. 108
Web: http://www.plus-discount.ro
Orar:
Luni - Sambata: 08:00 - 21:00
Duminica: 09:00 - 17:00

Plus apartine concernului german Tengelmann, grup cu vechime si experienta la nivel mondial, avand nu mai putin de 7.500 de magazine in 17 tari din intreaga lume. Din acest grup fac parte diviziile Plus, OBI, A&P, kik, Kaiser?s Tengelmann si Interfruct. In cei peste 30 de ani de activitate, reteaua de magazine Plus s-a extins in permanenta, existand in prezent - cu peste 4.000 de magazine si aproximativ 38.000 de angajati - in Germania, Spania, Ungaria, Cehia, Polonia, Austria, Grecia, Portugalia si Romania. Intrarea pe piata romaneasca a fost decisa in 2002 cand Plus a ales Romania datorita stadiului in care se afla economia si a cresterii economice din ultimii ani. Compania - cu sediul si depozitul central la Ploiesti ? a fost constituita in martie 2003 si intentioneaza sa deschida in urmatorii 4-5 ani 170 de magazine pe intreg teritoriul Romaniei. Investitia totala in magazine si centru logistic se ridica la circa 250-300 milioane euro. In prezent exista 26 de magazine deschise in Romania (primul in Bucuresti, in noiembrie 2005), urmand ca expansiunea sa continue in toate orasele cu peste 30.000 de locuitori. Plus ofera o gama de aproximativ 1.000 de produse, incluzand atat produse alimentare de baza, legume si fructe proaspete, carne proaspata in regim de autoservire, cat si produse nealimentare tip 1 (detergenti, cosmetice, hrana de animale). Pe langa aceste produse de inalta calitate, clientul beneficiaza saptamanal de o oferta variata de produse nealimentare tip 2, gama in care sunt cuprinse articole de uz casnic, electrice si electrocasnice.


PROFI
Deschis la Deva in 3 mai 2007
Adresa: Eminescu FN
Tel.: 0726 784507
Web: www.profi.ro
Orar:
Luni - Sambata: 07.30 - 22.00
Duminica: 08.00 - 20.00

In 1850 in Belgia, Jules, Adolphe si Louis, fiii negustorului de vinuri Jacques Delhaize incep o afacere. Provocarea vine din partea pietei, care la momentele respective era cucerita de principiul sucursalismului, aprovizionarea mai multor puncte de vanzare pornind de la un antrepozit/depozit. In 1851 Jules si Adolphe incep o afacere impreuna, Delhaize Ferres, cunoscuta si sub numele de "Leul", care se va extinde in peste zece tari si trei continente.
Louis, independent de fratii sai, va deveni strabunicul grupului Delhaize. Astazi, grupul Delhaize cuprinde marci de prestigiu in domeniul distributiei: hypermarketurile Cora, reteaua de supermarketuri Match si Smatch, Profi, dar si magazinele de specialitate pe domenii specifice: Truffaut (gradinarit), Animalis (animale). In Europa, grupul este prezent pe pietele din Franta, Belgia, Luxemburg, Ungaria si Romania. In 1979 in Belgia se deschide primul magazin PROFI. Afacerea este dominata de ideea de magazin de discount, dar nu se elimina nici posibilitatea dezvoltarii unei retele de magazine de cartier. In 1989 reteaua de magazine PROFI este cumparata de grupul Louis Delhaize. Povestea continua, Profi se extinde tot mai mult, nu tine cont de concurenta acerba, fiind un succes asigurat si ajunge pe piata de discount din Franta, Luxemburg precum si in Ungaria si Romania. In 2006 Profi inseamna 146 de magazine, din care 45 in Belgia, 75 in Ungaria, 26 in Romania. In 2007 Profi Romania se va extinde cu inca 11 magazine fiind totodata si inceputul expansiunii in Moldova, Muntenia si Oltenia. Magazinul din Deva, este al 29-lea magazin Profi deschis in Romania. Suprafata magazinului este de 685 mp, din care 465 mp suprafata de vanzare. 10 locuri parcare.


METRO CASH & CARRY
Deschiderea oficiala in Deva: 12 noiembrie 2008
Adresa: Str. Zarandului
Web: www.metro-deva.ro
Orar:
Luni - Sambata: 06.00 - 22.00
Duminica: 08.00 - 20.00

METRO Group opereaza in peste 2300 de locatii in 28 de tari si este una dintre cele mai importante companii internationale de comert din lume. Grupul METRO Cash & Carry face parte din METRO AG, care functioneaza ca si companie de management strategic. Prezent atat in Europa, cat si in Asia si Africa in tari ca: Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, China, Danemarca, Elvetia, Franta, Germania, Grecia, India, Italia, Japonia, Luxembourg, Marea Britanie, Maroc, Olanda, Polonia, Romania, Rusia, Slovacia, Spania, Turcia, Ungaria, Ucraina, Vietnam.


MAXXA SHOPPING CENTER
Deschis la Deva in anul 2007
Adresa: Str. M. Eminescu, la Nr. 93
Tel.: 0254.226.522
Web: www.maxxa.ro

Maxxa Shopping Center este un complex comercial amplasat in cartierul Micro15 intr-una din zonele aflate in plina dezvoltare din Deva. Dispune de spatii comerciale insumand 4000 mp, impartiti pe doua nivele, scari rulante, sistem modern de iluminare si climatizare, supraveghere video non-stop, serviciu de paza si protectie si o parcare de 90 locuri. In complex se gaseste si un restaurant cu specific chinezesc.


TRIDENT (inchis in 2009)
Deschis la Deva in 12 decembrie 2005
Adresa: Str. Mihai Eminescu, cartier Micro 15
Web: www.tridenttranstex.ro
Orar:
Luni - Sambata: 09:00 - 21:30
Duminica: 09:00 - 18:30

Trident Trans Tex este cel mai important operator de retail de mari dimensiuni cu capital 100% romanesc. Primul megamarket, cu o suprafata totala de 3600 mp, a fost deschis in aprilie 2004 la Medias, constituind inceputul comertului la standarde europene in zona Medias, Copsa Mica, Sighisoara, Agnita, Tarnaveni. Au urmat doua hypermarketuri, cu suprafete de 4500 si respectiv 5000 de metri patrati in Deva si Sfantu Gheorghe, iar la finalul lui 2006, la Sibiu, a fost inaugurat si primul supermarket al retelei, cu o suprafata de vanzare de 1500 de metri patrati.

In 2009, după mai bine de cinci ani de funcţionare, hipermarketul Trident şi-a închis porţile dupa ce Primăria Deva nu a mai prelungit autorizaţia de funcţionare.


SPAR (inchis)
Deschis la Deva in 26 octombrie 2006
Adresa: Str. Mihai Viteazu Nr. 2
Web: http://www.spar-romania.ro/
Orar:
Luni - Sambata: 08:00 - 22:00
Duminica: 08:00 - 18:00

SPAR este un retailer olandez cu activitati pe 4 continente, in 34 de tari. La nivel global are peste 15.000, cu o cifra de afaceri totala de 27,9 miliarde de euro in 2005. Magazinul din Deva este al treilea supermarket SPAR deschis in Romania.


 

 

Firmele care doresc spatiu de reclama sau banner

pe site-ul www.orasuldeva.ro 

ne pot contacta prin e-mail la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Castelul LupilorHotel Wien Hotel DavosAxe Design
 

 

 PreciziaPoligon de tir sportivAstral Taxi 
  

 

Rafturi metalicewww.racksmetal.ro

Magazin online sudura: www.sudura-shop.ro

Mobilier Birou: www.mobilier-birou-office.ro

Romanian English French German Hungarian Italian

WEBDESIGN

Calarie agrement

 

Adresa: Str. Viilor (prelungire)

Telefon: 0744.876.244
mai multe detalii...

Enciclopedia Deva