10
03
01
08
02
05
06
04
07
11
09

Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului [...]

Extragerea şi prelucrarea minereurilor pe teritoriul perimetrelor miniere gestionate în prezent de Compania Naţională a Cuprului, Aurului şi Fierului “MINVEST” S.A. Deva sunt cunoscute din timpuri străvechi, iar importanţa resurselor minerale a făcut ca mineritul să constituie o îndeletnicire tradiţională a populaţiei din zonele respective cu o vechime de peste 2000 de ani. Mărturie stau vechile lucrări miniere, haldele de steril, depunerile de zguri şi rezultatele cercetărilor arheologice din Munţii Apuseni şi Poiana Ruscă.

Muzeul Civilizatiei Dacice si Romane - Scurt Istoric

Inceputurile organizarii muzeului din Deva dateaza din anul 1880, cind se infiinteaza „Societatea de Istorie si Arheologie a Comitatului Hunedoara”. Statutele societatii aprobate, la sfirsitul anului 1880, prevedeau infiintarea unui muzeu in care sa se pastreze vestigii arheologice, documente istorice, numismatice, obiecte de etnografie si de stiintele naturii, descoperite, colectate sau achizitionate de pe teritoriul comitatului Hunedoara.

In urma acestei actiuni intreprinse de catre membrii societatii in anul 1882 se infiinteaza o colectie de antichitati, piese etnografice si de ornitologie. In anii urmatori profilul arheologic al colectiilor devine precumpanitor, mai cu seama datorita cercetarilor de teren intreprinse in zona cetatilor dacice din Muntii Orastiei, la Banita, Cozia, Cimpuri Surduc, Micia, Strei si Deva.

Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" - Scurt Istoric

Institutia publica de cultura cu caracter enciclopedic, parte integranta din sistemul informational si care se adreseaza tuturor categoriilor sociale pentru informare, documentare, studiu si lectura, Biblioteca Judeteana "Ovid Densusianu" Hunedoara - Deva a primit statutul de biblioteca a regiunii, in anul 1951, ca urmare a masurilor luate de guvernul existent la acea data de reorganizare a bibliotecilor publice existente. Trebuie sa mentionam ca la Deva au existat traditii de lectura publica inainte de aceasta data.

La 1868, exista Societatea de Lectura Romana loc in care se citeau ziare si se comentau evenimentele vremii. In 1879, societatea condusa de protopopul Papiu - presedinte, si de avocatul Francisc Hossu Longin - secretar, avea o biblioteca.in 1923, societatea isi schimba numele in Casina Romana.

Tribunalul Hunedoara si Judecatoria Deva - Scurt Istoric

Harta cartii funciare din 1873 arata ca sub poalele Dealului Cetatii se gasea vechea cladire Magna Curia, cu multe constructii gospodaresti asezate in jurul ei si pe locul actualului parc. O gradina mare inconjura acest castel pe locul unde se afla astazi Tribunalul Hunedoara, Arhivele Statului (fosta inchisoare) si toate casele pana catre strada Gheorghe Lazar. Curtea si gradina castelului erau imprejmuite cu ziduri si intrarea se facea printr-o poarta mare situata chiar in fata actualului Tribunal. In fata portii se gasea un pod de lemn ce trecea peste Paraul Ciurgaului ce trecea pe aici coborand de pe actuala strada Aurel Vlaicu. Pe marginile paraului existau vreo 20 de case si multi plopi si goruni.

Inspectoratul de Politie Hunedoara - Scurt Istoric

În decursul milenar al istoriei, odată cu apariţia statului, cu sarcina de a menţine ordinea în cetate, poliţia îşi dezvoltă propria instituţie care pe parcurs suferă transformări, iar împreună cu armata şi justiţia va contribui la instaurarea ordinii şi autorităţii statului de drept. Date certe privind istoricul poliţiei române nu apar decât în perioada modernă, respectiv după anul 1800. Totuşi, într-o formă sau alta sub diferite denumiri, poliţia ca instituţie a însoţit statul în toate orânduirile cunoscute de istorie, întrucât este ştiut că orice stat are nevoie în mod imperios de ordine internă, deci şi de structura prin care aceasta să fie asigurată. Începutul de veac a atras modificări importante în concepţia privind activitatea poliţiei. 

Spitalul Judetean Deva - Scurt istoric

Despre activitati medico - sanitare in localitatea Deva, exista date incepand cu secolul al XVIII-lea. Insa, data fiind importanta localitatii care era castru militar si capitala comitatului Hunedoara, se poate presupune existenta unui medic sau a unui spital si in secolele anterioare. Dar primul document care atesta existenta unui “barbir”, care atunci insemna chirurg, ce trata rana unui capitan de oaste in Deva, dateaza din anul 1641. Se stie ca primul medic cunoscut in oras a fost George Tallar care a servit in regimentele din Deva si Banat, incepand din 1724. In 1784, George Tallar tipareste la Viena o carte in care prezinta observatiile stiintifice si rezultatul autopsiilor facute de el pe cadavrele unor tarani romani, cat si relatari despre credinta acestora in vampiri si moroi.

Teatrul de Arta Deva - Scurt Istoric

SOCIETATEA PENTRU FOND DE TEATRU ROMÂN ŞI VIAŢA TEATRALĂ HUNEDOREANĂ
Material preluat din Monografia Judetului Hunedoara, vol. III - Autor Isabela Hasa
Păstrarea fiinţei naţionale, afirmarea culturală prin înfiinţarea unui teatru românesc reprezentau idealurile transilvănenilor din a doua jumătate a secolului al XIX-lea, în special după anul 1867. Este perioada în care lupta românilor ardeleni pentru emancipare culturală şi spirituală dobândeşte noi valenţe care întregesc lupta pentru drepturile politice şi sociale în această parte de ţară. Pe lângă rolul deosebit de important jucat de Societatea ASTRA, teatrul în limba română, cu un repertoriu din dramaturgia naţională, a avut o influenţă covârşitoare asupra conştiinţei naţionale a românilor transilvăneni.

Cresa din Deva - Scurt Istoric

SCURT ISTORIC
Cresa din Deva a luat fiinta la data de 26 mai 1971, într-un imobil situat pe aleea Viitorului nr. 5, fiind subordonata Spitalului Judetean Deva.
Timp de sapte ani a functionat ca o cresa de zi, având 4 grupe (sugari, grupa mica, grupa mijlocie si grupa mare). Capacitatea cresei era de 100 de paturi, având un numar de 25 copii în fiecare grupa. Personalul de îngrijire si educare copii era compus din: medic, asistent sef, asistent medical, infirmiera, îngrijitoare, bucatareasa, spalatoreasa si un administrator. La data de 19 iunie 1978 s-a înfiintat cresa saptamanala la etajul I, având 2 grupe (mare si mijlocie). Programul cresei saptamanale era de luni, ora 06.00 pâna sâmbata la orele 16.00.
Din data de 01 iulie 2001 Cresa Deva trece în subordinea Consiliului Local Deva, subordonare pastrata pâna în prezent.
In 15 iunie 2008 s-a desfiintat cresa saptamânala, transformându-se în cresa de zi.

Enciclopedia Orasului Deva

Enciclopedia orasului DEVA este prima lucrare de acest gen care incearca sa prezinte orasul Deva in toate ipostazele sale. Pe langa cele peste 700 de fotografii si ilustratii, enciclopedia va prezinta istoria orasului Deva si a Cetatii, descrierea localitatii si a principalelor obiective turistice din zona, informatii despre populatie, asezare geografica, relief si geologie, flora si fauna, clima si hidrologie, economie, administratie, despre viata culturala si personalitatile orasului.

Principalele institutii administrative, culturale, financiare, asociatii si organizatii, banci, servicii de sustinere a activitatilor private, societati de asigurare, hoteluri si pensiuni, partide politice, precum si o multime de alte informatii utile sant prezente in enciclopedie.
Puteti face o calatorie virtuala pe Cetate sau prin oras prin intermediul filmelor si imaginilor, sau puteti regasi Deva de altadata in fotografiile puse la dispozitie de Arhivele Statului si grupul de colectionari care au contribuit la realizarea acestei enciclopedii.

 

Pretul enciclopediei: 8 Euro

Puteti comanda enciclopedia trimitand un e-mail cu subiectul "Enciclopedia Orasului Deva" la adresa orasuldeva@orasuldeva.ro sau online cu plata prin PayPal.

 

Pentru comenzi telefonice sunati la: 0744.771.568

 

Cumpara online prin PayPal:

 

  
Imediat dupa efectuarea platii, puteti descarca online enciclopedia.

  


 

 

Cea mai completa lucrare referitoare la Deva.
 
Peste 700 de fotografii actuale si ilustrate vechi. Videoclipuri si texte.

 

 

 Miercuri, 29 Martie 2017

Mersul autobuzelor

Plecare:
Sosire:
 

Vizitatori

3660278
Azi:
Ieri:
Saptamana:
Luna asta:
Total:
1107
1384
4346
35961
3660278

Avem 57 vizitatori și niciun membru online

SPECIALITATILE MEDICALE SI MEDICII DIN AMBULATORIU DE SPECIALITATE CLINIC
AL SPITALULUI JUDETEAN DEVA


Pentru consultaţii  în cadrul ambulatoriului de specialitate al Spitalului Judetean Deva, 
puteti face atat programari telefonice, cat si programari online.Puteti face programari telefonice la:
0254.212.005 sau 0733.733.553

 

programare online

 

Nr.crt.Specialitate medicalaNume medic
1Alergologie si imunologie clinicaGhergan Alexandrina
2CardiologieStrulea Simona, Stoica Diana Andreea
3Chirurgie generalaBagacean Popa Raul
4Chirurgie generalaFluieras Nicolae Sebastian
5Chirurgie generalaPop Ciprian Ioan
6Chirurgie generalaRadoi Vasile
7Chirurgie generalaStoica Adrian Leonard
8Chirurgie generalaToma Dan Cristian
9Chirurgie toracicaGarleanu Lavinia
10Chirurgie plasticaClepce Corina Cristina
11Chirurgie plasticaLuculescu Paula
12Dermato-Venerologie -CopiiMagheru Mihaela
13Dermato-VenerologieFolea Mirela Florina
14Dermato-VenerologieSelar Adina Zenaida
15EndocrinologieBudura Rusu Romana
16EndocrinologieNegrila Mihaela Cecilia
17GastroenterologieBlendea Daniela
18HematologieMagheru Dan Adrian
19Medicina internaAvram Rodica Ioana
20Medicina internaBadau Valentin Teodor
21Medicina internaBranesc Nicolae Gavril
22Medicina internaHotea Dumitru
23Medicina internaRad Liviu
24Medicina internaGlodean-Onescu Bianca
25Medicina internaLupse Diana
26Medicina internaRoman Tania
27NefrologiePalamar Marcel
28NeurologieMihu Anca
29NeurologieRusan Elena
30NeurologieSamoilescu Lucica Mihaela
31Neurologie PediatricaBalea Ioana Madalina
32Neurologie PediatricaPop Luminita
33Diabet zaharat, nutritie si boli metaboliceAciu Elena
34DiabetAvram Rodica Ioana
35NutritieFotescu Nicoleta Codruta
36Obstetrica-GinecologieClepce Serban
37Obstetrica-GinecologieDemeter Rodica
38Obstetrica-GinecologieFlorescu Dorina
39Obstetrica-GinecologieStanescu Romeo
40OftalmologieAngelescu Lacrima
41OftalmologieCaba Corina
42OftalmologieFeier Corina Monica
43OftalmologieMiclaus Diana Liliana
44Oncologie medicalaPopa Alina Maura
45Oncologie medicalaRugea Tiberiu
46Oncologie medicalaTirvuloiu Nadia Carmen
47OrlBogdan Adrian
48OrlTeban Elena
49OrlBalgradean Luminita
50Ortopedie si traumatologieBranda Ion
51Ortopedie si traumatologiePlaton Ion
52Ortopedie si traumatologiePop Vasile
53Ortopedie si traumatologieTimar Grigore
54Ortopedie PediatricaFotescu Nicolae Radu
55PediatrieSahiu Carmen Magda
56PediatrieMarian Angela
57PediatrieRoman Eva
58PneumologieBulugean Lucia
59PneumologieDoda Camelia
60PneumologiePetrui Ioan Dorin
61PneumologiePisel Nicolae alexandru
62PsihiatrieOiegar Monica Venusia
63PsihiatrieStanci Luygia Claudia
64ReumatologieMiclaus Radu
65ReumatologieVelcherean Nicola Mihaela
66UrologieDaian Isaia David
67UrologieMitranovici Emil
68UrologieRadulescu Ion
69Recuperare medicalaBica Ioan
70Recuperare medicalaCiortea Gabriela
71Recuperare medicalaCsiszer Petru

Spitalul Judetean Deva 
Adresa: Str. 22 Decembrie nr.58, Loc. Deva  Jud. Hunedoara 
Tel: 0254.227.070; 0254.213.120; 0254.217.799; 0254.222.033; 0254.215.051
Fax.: 0254.212.516
www.spitaldeva.ro

 

Firmele care doresc spatiu de reclama sau banner

pe site-ul www.orasuldeva.ro 

ne pot contacta prin e-mail la This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

Castelul LupilorHotel Wien Hotel DavosAxe Design
 

 

 PreciziaPoligon de tir sportivAstral Taxi 
  

 

Rafturi metalicewww.racksmetal.ro

Magazin online sudura: www.sudura-shop.ro

Mobilier Birou: www.mobilier-birou-office.ro

Romanian English French German Hungarian Italian

WEBDESIGN

Calarie agrement

 

Adresa: Str. Viilor (prelungire)

Telefon: 0744.876.244
mai multe detalii...

Enciclopedia Deva