postheadericon Calarie Agrement pentru copii

- Calarie de agrement
- Plimbari cu cai
- Calarie recuperatorie pentru copii cu dizabilitati
- Excursii calare pentru copii
 
Str. Viilor (prelungire)
 
Suna acum:
 
0744.876.244
   
       
  
"Simplul fapt de a sta în şa, echilibrat aşa cum trebuie, pune în mişcare toţi muşchii organismului. Călăria ajută să se dezvolte muşchii şi îi fortifică, dar ajută şi la îmbunătăţirea stării emoţionale"
Iulian Mihăilă, antrenor de călărie de agreement şi hipoterapeut
 
 
Citeste povestea noastra savurand articolele de mai jos:

postheadericon Scoala de calarie

O pasiune de familie reînvie, la Deva, stilul secolului XX. Cursurile de călărie iniţiate de doi deveni - par să aibă succesul scontat, mai ales pentru că micuţii rămân fermecaţi de frumuseţea lui Zorro, poneiul sau maiestuozitatea armăsarului pur sânge, Tornado, desprins parcă din poveştile celor 1001 de nopţi?
Un zgomot de copite care izbesc pământul se aude şi îndată în mijlocul curţii se înalţă o siluetă mândră. Părul lung şi stufos îi cade ordonat de-a lungul spinării de un maro închis. Animalul fornăie şi scoate aburi arătând clar că el vrea să domine. „Diii, băiete!” strigă bărbatul din mijlocul ogrăzii în timp ce ţine cu mâinile frâiele. Omul, cu faţă senină se numeşte Iulian Mihăilă şi locuieşte sus, pe coama unui deal înfiptă-n cer, de la marginea oraşului Deva, într-o gospodărie pe care, nu demult, şi-a transformat-o într-o micuţă fermă de cabaline. Pe lângă cai, bărbatul mai deţine şi o câţiva ponei, animale din aceeaşi rasă, numai că de talie mai mică, care aproape în fiecare săptămână sunt încălecaţi de „haiduci” de-o şchioapă, de copiii pe care, acolo, în mijlocul naturii, Iulian Mihăilă îi învaţă călărie.
 

Citeşte mai mult...

postheadericon Vindecaţi prin lecţii de călărie

Un hunedorean îi tratează prin hipoterapie pe copii care suferă de diferite afecţiuni. El îi învaţă pe aceştia cum să se destindă în mijlocul naturii, dar şi să aibă grijă şi să iubească animalele. 
În oraş şi, în acelaşi timp, departe de forfota lui, de problemele de zi cu zi şi de viaţa robotizată poţi găsi o lume specială. O linişte ca în grădina bunicilor şi o prietenie ca în poveştile copilăriei răzbate la fiecare pas.
Unii copii vin aici de plăcere, să mai uite câte puţin de calculatoare şi de rutina din oraş. Alţii vin ca să îşi trateze prin hipoterapie diferite afecţiuni. Totul se întâmplă pe strada Viilor din Deva. Un hunedorean iubitor de cai şi dornic să împărtăşească acest lucru şi celorlalţi îi învaţă pe copii să călărească şi îi tratează de diferite afecţiuni pe cei cu dizabilităţi prin aceeaşi metodă.

Citeşte mai mult...